Proiectare instalatii electrice


Proiectarea instalatiilor electrice de iluminat


Iluminatul electric reprezinta tehnica de raspandire a luminii artificiale produsa de surse electrice in scopul defasurarii de activitatii civile si industriale, acesta fiind carcterizat de : iluminarea suprafetelor utile , uniformitatea iluminarii in timp si spatiu , culoarea si compozitia spectrala cat si factorul de utilizare a fluxului luminos si eficacitatea luminoassa a surselor de lumina.

[read more=”Afiseaza mai mult” less=”Afiseaza mai putin”]
Sursele de lumina cu incandescenta se folosesc in cazul iluminarii mai mici de 200 lux si cand apar solicitari de stingere si aprindere repetate sau avem nevoie de un iluminat electric local.

Sursele de lumina cu vapori de mercur se folosesc la iluminatul exterior si interior la incinte industrial cu inaltime mai mare ( 8 m ).

Sursele de lumina cu vapri de sodiu se folosesc in cazul halelor inalte si unde apar frecvent degajari de praf sau fum , in iluminatul electric exterior fiind mai euuficiente la ceata sau fum.

Surse de lumina cu halogenuri metalice folosite eficient in cazul iluminarii interioare si exterioare a incintelor civile si industriale.

Functie de conditiile de lucru se vor folosii corpuri de iluminat electric cu constructie speciala , etanse sau antiexplozive.

Iluminatul electric este realizat prin intermediul instalatiilor electrice de lucru (permanent) si de siguranta (de rezerva,de panica sau de evacuare).Iluminatul de rezerva se prevede in incaperile in care din cauza actiunii involuntare a oamenilor prin intreruperea iluminatului electric de lucru pot sa apara deranjamente majore sau avarii ele utilajelor , incedii sau explozii , deranjamente de functionare ale centralelor sistatiilor electrice , etc.Iluminatul de siguranta pentru panica sau evacuare serveste la evacuarea in siguranta a persoanelor in caz de pericol si se prevede la iesilile incaperilor de utilitate publica cu mai mult de 100 de persoane , in incaperile de trecere, coridoare si pe scari care servesc evacuarea oamenilor din cladiri (peste 50 de persoane) .Acest iluminat necesita o sursa independent de alimentare cu energie , aceasta fiind o baterie de acumulatori. [/read]

Proiectarea instalatiilor electrice de prize


Instalatiile electrice pentru prize monofazate si trifazate pentru alimentare cu energie electrica a receptorilor electrici in incinte civile si industriale.

Instalatiile electrice pentru prize monofazate si trifazate pentru alimentare cu energie electrica a receptorilor electrici in incinte civile si industriale.

Executie , reparatii si verificari de instalatii electrice


Instalatiile electrice se vor executa in conformitate cu Normativele si STAS – urile Romanesti in vigoare , asiguranduse permanent calitatea si siguranta serviciilor.

Toate lucrarile se vor executa conform proiectelor de instalatii electrice prezentate de beneficiari sau pe baza unor proiecte noi intocmite de societatea noastra in baza unor comenzi sau contracte de executie.
[read more=”Afiseaza mai mult” less=”Afiseaza mai putin”]
Executam instalatii electrice de alimentare cu energie electrica la constructii noi, modificari si extinderi la instalatii electrice existente, instalatii electrice de legare la pamant, tablouri de distributie energie electrica , montare corpuri de iluminat si aparataje, montarea de protectii impotriva electocutarii.

Reparatiile se asigura cu cel putin aceiasi calitate cu cea a instalatiilor electrice existente doar cu materiale omologate si care sa nu prezinte defectiuni vizibile sau ascunse.

Se vor verifica in permanenta buna executie a lucrarilor noi , reparate sau existente pentru a se putea preantampina posibilele neplaceri in exploatare.

La finalizarea lucrarilor se vor intocmii procese verbale de receptie semnate de ambele parti contractante.
[/read]

Executie de tablouri electrice de J.T.


Se pot executa la comanda tablourile electrice de joasa tensiune 0,4 kV pentru o distributie sigura si stabila a energiei electrice in incintele civile sau industriale.

Se vor alege doar materiale electrice omologate in Romania de cea mai buna calitate avand agremente tehnice si certificate de calitate.

Tablourile vor fi verificate electric atat la livrare cat si inaintea punerii in functiune pentru a putea fi evitata posibilitatea unor incidente tehnice sau chiar accidente nedorite.

Verificari electrice periodice tip PRAM


Verificarea prizelor de pamant pentru instalatii electrice si paratrasnete


Prizele de pamant sunt executate din elemente metalice cu rolul de a putea disipa in mod eficient sarcinile electrice rezultate prin descarcarea loviturii de trasnet sau prin punerea accidental la carcasele diferitelor utilaje sau masini electrice fara a provoca supratensiuni periculoase de pas.

Se verifica valoarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant cu ajutorul unor echipamente moderne care au agrement tehnic in Romania si care au verificari metrologice valabile. Daca nu este executata priza de pamanat sau aceasta nu corespunde valorii normate se pot executa sau aduce la parametrii prizele existente.

Verificarea este atestata prin eliberarea unui buletin de incercari unic pastrat intr-un registru de exidenta si care contine datele de identificare ale clientului , conditii meteo la momontul verificarii , tipul aparatul de masura folosit si metoda de masurare , valoarea masurata, persoana care a executat masuratoarea , perioada de valabilitate a buletinului.

Continuitati ale prizelor de pamant in instalatii


Se verifica continuitatea dintre priza de pamant si centura de impamantare , tablouri electrice , motoare sau echipamente , circuitul de protectie din prize suko cu ajutorul unor echipamente moderne care au agrement tehnic in Romania si care au verificari metrologice valabile.

Verificarea este atestata prin eliberarea unui buletin de incercari unic pastrat intr-un registru de exidenta si care contine datele de identificare ale clientului , tipul aparatul de masura folosit si metoda de masurare , valoarea masurata, persoana care a executat masuratoarea , perioada de valabilitate a buletinului.

Verificarea rezistentei de izolatie a circuitelor electrice.


Se verifica rezistenta de izolatie a conductorilor si cablurilor electrice pentru dosarul PIF ( punere in functiune ) al instalatiilor electrice sau verificari periodice cu ajutorul unor echipamente moderne care au agrement tehnic in Romania si care au verificari metrologice valabile.

Verificarea este atestata prin eliberarea unui buletin de incercari unic pastrat intr-un registru de exidenta si care contine datele de identificare ale clientului , tipul aparatul de masura folosit si metoda de masurare , valoarea masurata, persoana care a executat masuratoarea , perioada de valabilitate a buletinului.

Pentru toate masuratorile labuletinele de verificare vor fi anexate copii dupa verificarile metrologice ale aparatelor de masura si copie dupa atestatul ANRE al societatii.

Mentenanta de instalatii electice


Daca se doreste se asigura si servicii de mentenanta a instalatiilor electrice interioare pe baza de contract lunar , societatea noastra avand o experienta bogata in acest sens.

Bransamente electrice J.T. – 0,4 kV aeriene si subterane.


Bransamentul electric reprezinta o parte din instalatia electrica de distributie a energiei electrice si este cuprins intre o linie electrica aeriana sau subterana a distribuitorului de energie si instalatie interioara a abonatului avand ca scop de a aduce energia electrica din retea in instalatia interioara.

Racordul electric este o parte din bransament cuprins intre linia electrica ( aeriana sau subterana ) si firida de bransament .Racordul electric poate si de asemenea aerian sau subteran.